Cikkek, írások > Elhízás - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Cikkek, írások > 13 weboldal. Kategória leírása: Az elhízás korunk egyik betegsége. Az elhízás számtalan betegségnek lehet forrása. Az interneten nagyon sok elhízás elleni cikk található, érdemes elolvasni őket és az orvosi tanácsokat megfogadni.

elhizas.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Az elhízás epidémiája
http://www.kfki.hu/chemonet/hun/olvaso/kemia/elhizas.html

Napjainkra a világ jelentôs részén az elhízás járványszerû méreteket öltött. Számos országban ma kutatók sokasága foglalkozik jól felszerelt laboratóriumokban a kérdés komplexitásával, azzal, vajon milyen tényezôk vezettek ide? (Szomorú ellenpont, hogy ugyanakkor Földünk számos más részén, például Afrika sok országában az éhínség szedi ezerszámra áldozatait!) Az Egyesült Államokban a biztosítótársaságok felmérése szerint az elhízottak több mint 70 milliárd dollárjába kerülnek évente a költségvetésnek. E költségek egy része a közvetlen gyógyítási kiadásokból, más része a kövér emberek csökkent termelékenységéből tevődik össze. Az elhízás hatalmas problémakörét áttekintve számos kérdéssel kell foglalkoznunk.

Az elhízás epidémiája
A világ legkövérebb embere
http://bulvar.ma.hu/tart/rcikk/d/0/173811/1

Kétszeresen is világcsúcstartó lehet egy mexikói férfi, aki néhány hónappal ezelőtti 560 kilós testsúlyával bekerült a Guiness rekordok könyvébe. A 41 éves Manuel Uribe ugyanis azóta 200 kilót fogyott, ezért valószínűleg jövőre is világrekorder lesz, mint a legtöbbet fogyó férfi.

A világ legkövérebb embere
Több, mint látványbeli probléma
http://eletmod.hu/tart/rcikk/j/0/82138/1

Magyarország lakosságának mintegy kétharmada kisebb vagy nagyobb mértékben túlsúlyos. Ez nemcsak esztétikai gondokat jelent.

Több, mint látványbeli probléma
Az afro-amerikaiak és a túlsúly
http://www.macosz.hu/naplo.html

Az amerikai Országos Egészségügyi Intézet által szponzorált kutatásban igen nagy arányban vettek részt afro-amerikai önkéntesek (44 százalékban). Az afro-amerikaiaknak genetikai tényezők miatt nagyobb az esélyük a túlsúly, a cukorbetegség, valamint a különböző szívbetegségek kialakulására. A mostani kutatás során az afro-amerikai résztvevőknek átlagosan négy kilót sikerült leadniuk, ami jóval több, mint az ezt megelőző kutatások során leadott súlyfelesleg.

Az afro-amerikaiak és a túlsúly
Inkább hazaküldték a börtönből
http://www.stop.hu/articles/article.php?id=291132

Házi őrizetbe helyeztek egy feltételezett maffia-tagot Olaszországban, miután egyik börtön sem vállalta tovább, hogy őrizze a túlsúlyos rabot.

Inkább hazaküldték a börtönből
Teher, amit cipelünk
http://www.paramedica.hu/200402/fogyokura/index.htm

Túlsúlyunk egész terhe a nehézségi erő következtében – legalábbis függőleges helyzetben – az alsó végtagra nehezedik.

Teher, amit cipelünk
A túlsúly jót tesz a fogaknak?
http://www.stop.hu/articles/article.php?id=304548

Az általános felfogás ellenére a túlsúlyos gyerekeknek egészségesebbek a fogaik, mint normál testsúlyú társaiknak, jelent meg a Community Dentistry&Oral Epidemiology ehavi számában.

A túlsúly jót tesz a fogaknak?
Xukor - Növényi alapú édesítőszer
http://www.xukor.hu

A Xukor 100% xilit, xylitol, másnéven nyírfacukor, a Xukor zéró pedig Eritrit, erythritol vagy eritritol. Természetes édesítőszer ami megtalálható különböző növényekben. Kiváló édesítőszerek, melyekkel könnyen kiválthatjuk jelenlegi kristálycukrunkat, miközben sokat teszünk egészségünkért. Sokkal kevesebb kalóriát tartalmaznak, mint a cukor. Glikémiás indexe a Xukornak csupán 7. a Xukor zérónak pedig 0! Kulcsfontosságú egészségügyi előnyei vannak, szemben a cukor egyéb alternatíváival. Mellékíz mentes!

Xukor - Növényi alapú édesítőszer
Betiltanák a gyorséttermeket
http://velvet.hu/blogok/gumicukor/2008/07/31/betiltanak_a_gyorsettermeket_lo ...

Egy évig tilos gyorséttermet nyitni Los Angeles egy elszegényedett kerületében, ahol átlagon felüli a túlsúlyosak aránya, és tízből majdnem nyolc étkezde gyorsétterem.

Betiltanák a gyorséttermeket
A koplalásról
http://www.weborvos.hu/cikk.php?id=108&cid=3613

A Népszava összeállítása szerint a megkérdezettek többsége tájékozott a túlsúly és az elhízás témakörében, szinte szakorvosi pontossággal tisztában van a súlyfelesleg egészségügyi következményeivel, ám ezek az ismeretek nem alakultak a mindennapi magatartásukat befolyásoló tényezőkké - derült ki egy tavaly végzett felmérésből. A kutatás adatai rávilágítottak arra is, hogy míg a normális súlyú nők egy része szívesen fogyna, addig a túlsúlyos férfiak jelentős hányada nem akar megszabadulni súlyfeleslegétől. Mindazonáltal, az orvoshoz fordulók 60 százaléka túlsúlyos vagy elhízott Magyarországon, s bár ez utóbbi ma már betegségnek számít, e tény alig néhányuk háziorvosi kartonján szerepel.

A koplalásról
A lehetetlent csak te tudod legyőzni
http://fogyokurablog.hu/eletmodvaltas/a-lehetetlent-csak-te-tudod-legyozni

Mi kell a sikeres fogyókúrához? Kell egy sziklaszilárd motiváció! Egy motiváció, mely a legnehezebb pillanatokban is előrelendít minket és nem engedi, hogy visszazökkenjünk a régi kerékvágásba. Mi lehet a te motivációd? Bármi, ami számodra erőt, energiát ad a továbblépéshez. Egy kedvenc ruhadarab, ami már réges-rég a szekrény alján lapul. Egy régi fotó rólad, amikor még jól érezted magad a bőrödben és nem voltál a zsírpárnák korlátai közé szorítva. Egy gyerkőc vagy egy unoka születése, aki ráébreszt arra, hogy nem élheted tovább a négy fal között kanapén gubbasztva az életed.

A lehetetlent csak te tudod legyőzni
Zsírégetés, fogyókúra cikkek - Jakabffy Zsófia személyi edző
http://www.zsofiajakabffy.shp.hu/hpc/web.php?a=zsofiajakabffy&o=1137279841

"Agy-fogyó", avagy milyen lélektani tényezők miatt lehet sikeres, sőt örömteli a fogyókúra? Hogyan tartsuk fenn a motivációt hosszú távon? Cikkek, amelyek a legújabb tudományos eredményeket ötvözik az edzői tapasztalattal.

Zsírégetés, fogyókúra cikkek - Jakabffy Zsófia személyi edző
Túlsúlyos vagyok! Sportolhatok?
http://fogyokurablog.hu/eletmodvaltas/tulsulyos-vagyok-sportolhatok

Nagyon gyakran szembesülök azzal, hogy a túlsúlyos csajok megpróbálják elodázni a testmozgást. Mondván ekkora túlsúllyal nem lehet mozogni hiszen árt vele a szervezetének, megterheli a keringését és az ízületeit. Ha jól meggondoljuk a dolgot ez csak egy kifogás! Kifogás arra, hogy leplezzük a lustaságunkat! Hiszen azzal, hogy túlsúlyosok vagyunk, hogy eddig nem mozogtunk, hogy egy halom cukros, magas kalóriatartalmú ételt tömtünk magunkba sokkal nagyobb kár érte szervezetünket mintha elkezdünk mozogni jelentős túlsúllyal is. A testmozgásra igenis szükségünk van! A sport energiával tölti fel a szervezetet, jót tesz a bőrnek, a keringésnek, az ízületeinknek sőt minden sejtünknek.

Túlsúlyos vagyok! Sportolhatok?
Hirdetések
Oldal leírása
elhizas.wyw.hu: Elhízás katalógus. Ideális testsúly, az elhízás megelőzése. Elhízott sztárok, a kövérség előnyei, szövődmények és rizikófaktorok.
Gyűjteményünkben 277 válogatott elhízás témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 277 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 5122